Een ogenblik geduld a.u.b.
Je hebt gekozen voor:

Dwarsfluit

De dwarsfluit heeft een prachtig warm karakteristiek geluid. Een van de oudste instrumenten ter wereld is in de loop der tijd ontwikkeld tot een mooi glanzend instrument waarmee je met je muziek de harten van mensen kunt verwarmen. Je kunt er alle stijlen op spelen en je neemt hem makkelijk mee naar vrienden of je orkest om samen te kunnen spelen.

Je kunt al beginnen met dwarsfluit spelen vanaf dat je ongeveer 6 jaar oud bent. Meestal ben je dan nog niet groot genoeg om het bekendste model goed vast te kunnen houden maar zijn er allerlei opties mogelijk. Bijvoorbeeld een bocht in het mondstuk zodat de kleppen dichterbij zijn of een kunststof model die het blazen nog wat kan vereenvoudigen.

Wanneer je als volwassene wilt beginnen met fluitspelen, begin je gelijk met het bekende instrument en is voorkennis niet nodig. De dwarsfluit is zeer geschikt om op latere leeftijd mee te starten.

Na de eerste fase krijg je een grote stem in welke (stijl) muziek je wilt gaan spelen, er is niets leukers dan op zoek te gaan naar muziek die bij je past. Zo ontwikkel je je eigenheid als fluitist en geeft de muziek jou en je omgeving zo veel mogelijk plezier.

Wanneer je dwarsfluitlessen volgt bij Het Kunstkwartier, mag je ook meedoen met fluitorkest Dubbel&Dwars. Dit ruim 60-koppig fluitorkest speelt voornamelijk opzwepende popmuziek en wordt bezet door leerlingen van 6 tot ruim 60 jaar oud.