Een ogenblik geduld a.u.b.
Je hebt gekozen voor:

Accordeon

Het accordeon is een betrekkelijk jong instrument. Je kunt wel stellen dat dit het laatste akoestische instrument is dat ontwikkelt is. Alle instrumenten die later ontstaan zijn hebben vaak een stekker nodig om tot klankopwekking te komen. Aan het begin van de vorige eeuw koppelde Cyrill Demian een soort mondharmonika aan een blaasbalg. Door er knoppen aan te maken, en later ook pianotoetsen, kon men er melodiën op spelen. Sindsdien heeft het instrument een enorme technische, maar ook muzikale ontwikkeling door gemaakt. Na het Europese continent veroverde het gemakkelijk mee te nemen instrument de rest van de wereld.
Een accordeon bestaat in hoofdzaak uit drie gedeelten : aan de rechterkant van de speler bevindt zich het klavier (dit kan bestaan uit knoppen of pianotoetsen). In het midden zit de beweegbare “balg”. En aan de linkerkant zitten een indrukwekkend aantal knoppen : de zgn. bassen.
De naam ”accordeon” duidt op het feit dat door het indrukken van één basknop een compleet akkoord tot klinken kan worden gebracht.
Dat het accordeon sinds kort ook in complete digitale versie verkrijgbaar is maakt het instrument helemaal bij de tijd : niet alleen accordeonklanken kunnen ten gehore worden gebracht, maar ook elektronische opgewekte geluiden, net als bij een keyboard/synthesiser !