Een ogenblik geduld a.u.b.

Contactgegevens

0614038229
cellist@upcmail.nl

Lesdag/tijd/plaats

Op woensdag van 15:30 - 18:00 in RSG De Oldeborg
Op woensdag van 18:20 - 21:00 in CCZ (Cultureel Centrum Zuidhorn)
Cursussen

Arjan van der Boom

Lessen worden gegeven op woensdag, in Leek en Zuidhorn.

Arjan is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle als docerend musicus cello bij Maria Hol. Hij studeerde hiervoor van 1983 tot 1989. In 1992 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus cello. Hiervoor studeerde hij bij Jeroen Reuling, eveneens aan de inmiddels geheten "Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens, afdeling Conservatorium". Zowel tijdens als na zijn studie volgde hij nog cursussen geluidstechniek, kamermuziek, didactiek aan kinderen, arrangeren, etc. Ook bekwaamde hij zich op de contrabas. Arjan is als cello- en contrabasdocent verbonden aan diverse centra voor de Kunsten. Tevens is hij coach bij diverse orkesten, en heeft hij een eigen muziekuitgeverij. Arjan speelt in diverse ensembles, waaronder Filharmonie Noord.

De cello is een strijkinstrument, net als de viool. Omdat hij veel groter is klinkt hij lager, maar je kunt er ook hoog op spelen. Iedereen kan cello leren spelen, als je maar regelmatig oefent. Je hebt er wel goede muzikale oren voor nodig, maar die train je ook vanzelf. Voor kinderen (vanaf 5 jaar!) zijn er kleinere maten te huur of te koop, volwassenen (of eigenlijk al vanaf 14 jaar) spelen op een hele cello. De cello past heel goed bij andere instrumenten, en als cellist word je dan ook vaak gevraagd in ensembles en orkesten. Omdat het al een oud instrument is, is er erg veel muziek voor de cello geschreven, van Barok tot Rock, en alles daartussen! Ze zeggen weleens dat de cello droevig klinkt, maar dat hoeft helemaal niet. Het is een zangerig instrument, en ook met je stem kan je zowel verdrietige als vrolijke liedjes zingen.

Als cello je wel wat lijkt, maar je weet het nog niet helemaal zeker, dan kan je altijd eerst een proefles nemen.

Uiteraard zijn er voorspeelmomenten waarin de leerling aan ouders en andere belangstellenden kan laten horen wat hij al kan. ook is er de mogelijkheid in een door Arjan geleid strijkorkest te spelen. Voor meer gevorderde leerlingen zijn er ook nog andere orkesten bij Kunstbedrijven Westerkwartier.

Cursussen