Een ogenblik geduld a.u.b.

Contactgegevens

0647179262
jildourenema@gmail.com

Lesdag/tijd/plaats

Op dinsdag van 09:00 - 22:00 in CCZ (Cultureel Centrum Zuidhorn)
Op woensdag van 09:30 - 22:00 in CCZ (Cultureel Centrum Zuidhorn)
Cursussen

Jildou Renema

Misschien dat je eerst even wilt weten welke opleiding ik heb gedaan en wat ik uitvoerend zoal doe? Nou, daar gaat ie dan: in 2003 behaalde ik mijn Bachelor aan het Prins Claus conservatorium bij docent Peter Stam en in 2007 studeerde ik cum laude af voor mijn Master saxofoon aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Johan van der Linden. Ik heb regelmatig geremplaçeerd in het Noord Nederlands Orkest en doe dat nog steeds bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Verder maak ik deel uit van het professionele, kleurrijke en veelzijdige saxofoonkwartet SAKS dat optreedt in binnen- en buitenland.

Als je bij mij op les komt, begin je eigenlijk bijna altijd op de altsaxofoon, omdat die niet te groot is en je er vrij makkelijk geluid uit krijgt. Hoe krijg je eigenlijk geluid uit een saxofoon? Daarvoor heb je een rietje nodig. Het rietje maak je met een rietbinder vast aan het mondstuk en als je er dan op blaast, gaat het rietje trillen. Dat rietje zorgt er weer voor dat de lucht in de saxofoon gaat trillen en zo ontstaat het geluid. Door de knoppen op de saxofoon in te drukken en los te laten wordt het geluid lager en hoger. 

Het allerleukste van muziek maken is het samenspelen. Meestal heb je alleen les en soms met zijn tweeën en dan speel je samen met mij, met elkaar of met een cd. Eén of twee keer per jaar doe je mee aan een groot concert waarin je in een groepje een muziekstuk gaat spelen. We oefenen die muziek dan eerst in de gewone lessen en als het heel goed gaat, oefenen we het in de groep. Je leert dan goed naar elkaar luisteren en het is natuurlijk gezellig. Voor het concert kun je dan je vrienden en familie uitnodigen om te laten horen wat je al hebt geleerd!
                
Als je besluit om bij mij op saxofoonles te gaan, dan zal ik je adviseren bij het huren of kopen van een saxofoon.

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met me op en we regelen een proefles!

Cursussen