Een ogenblik geduld a.u.b.

Contactgegevens

0641404287
gerrie.jonker@icloud.com

Lesdag/tijd/plaats

Op dinsdag van 12:00 - 22:00 in
Cursussen

Gerrie Jonker

Het leuke van blokfluiten is dat er zoveel verschillende zijn. Als je een jaar of 7 bent, start je meestal met een sopraanblokfluit, omdat je handen daar groot genoeg voor zijn. Als je wat ouder bent en een beetje handig, kan je ook alt, tenor en bas spelen. De jongste startende leerling is zes, de oudste is vierenzeventig; beiden hebben ze plezier in het spelen en gaan ze vooruit.

We spelen oude en nieuwe muziek en maken gebruik van de meest recente methodes. Je kunt zowel individueel les krijgen, als in duo- of ensemblevorm. Schaf pas een instrument aan na overleg, er is veel verschil in kwaliteit en klank! Ik hou van de blokfluit als instrument omdat het rechtstreeks, eenvoudig en pretentieloos is. Niet dat het meteen mooi klinkt, daar heb je wel wat lessen voor nodig.

Ik begon op mijn zevende met muzieklessen, vond dat zo leuk dat ik ’s ochtends vroeg aan de ontbijttafel al duetjes zat te spelen met een van mijn oudere zussen. In Utrecht ben ik afgestudeerd aan het conservatorium, daarna studeerde ik ook nog een paar jaar fagot aan het conservatorium in Zwolle. Ik hou van organiseren en vind het leuk om ideeën te realiseren. Naast KC Hogeland werk ik als docente bij Cultuurcentrum Hogeland en ben ik organisator en eigenaar van KunstKerk Hogeland. Ik draag mijn enthousiasme voor muziek graag over op mijn leerlingen en word andersom ook vrolijk van de progressie die zij maken.

Cursussen