Een ogenblik geduld a.u.b.

Contactgegevens

06-12853829
izebrandklarinet@gmail.com

Lesdag/tijd/plaats

Op maandag van 15:30 - 18:00 in CCZ (Cultureel Centrum Zuidhorn)
Op dinsdag van 18:45 - 21:00 in CCZ (Cultureel Centrum Zuidhorn)
Op woensdag van 18:15 - 21:00 in RSG De Oldeborg
Op donderdag van 20:00 - 21:45 in CCZ (Cultureel Centrum Zuidhorn)
Cursussen

Izebrand de Boer

Mozart was verliefd op de klarinet

 “Oh, hadden we maar klarinetten, je kunt je niet voorstellen wat voor effect klarinetten hebben in een symfonie,” schreef Mozart aan zijn vader. Hij vond de toon van de klarinet zo prachtig, deze benaderde volgens hem het dichtst de menselijk stem.

Mozart was niet de enige die viel voor de warme klank van de klarinet. Ook Brahms, Berlioz en Thomas Mann roemden de zachte en ronde klanken van het instrument.

Wie ben ik

Izebrand is musicus in hart en nieren. Enthousiast en bekwaam beoefent hij zijn vak als muzikant en docent. Hij wordt vooral geïnspireerd door de talloze musiceerervaringen die hij opdeed in allerlei orkesten en ensembles. Zijn enthousiasme voor muziek probeert hij over te brengen op zijn leerlingen door het “muziek maken” voorop te stellen. De lessen kenmerken zich verder door zijn persoonlijke benadering, geduld en vakmanschap.

Izebrand is gespecialiseerd in het klassieke muziekgenre, maar hij is ook thuis in de jazz- en volksmuziek. Hierdoor kan hij zijn leerlingen kennis laten maken met een divers repertoire aan muziekstijlen. Daarbij heeft hij veel ervaring in zowel het lesgeven aan jonge kinderen als aan volwassenen. Ook coacht hij regelmatig kamermuziekensembles en blazerssecties uit orkesten.

Izebrand studeerde van 1982 tot 1990 bij Reinier Hogerheyde aan het Conservatorium van Groningen. Hij behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus waarvan de laatste met onderscheiding voor virtuositeit. Vervolgens behaalde hij in 1993 bij George Pieterson de Aantekening Kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Verder volgde hij lessen bij Gervase de Peyer en Michel Arrignon.

Na zijn studie heeft hij zich verder gespecialiseerd in het bespelen van de es- en de basklarinet. Al jarenlang is hij actief als uitvoerend musicus in het Noord Nederlands Orkest (remplaçant), het Dutch Palladium Orchestra, het Vestibule ensemble en diverse ad hoc ensembles. Hij maakte concertreizen naar o.a. Frankrijk, Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika.